EltenLink

#161 DJGraco

Tylko trzeba do nich dzwonić, bo na stanie z tego co widziałem tylko mają jakąś 80 znakową a są mniejsze.

2022-08-23 17:58

#162 misiek

A jakość po latach nie spadła?

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2022-08-24 01:14

#163 zvonimirek222

Nie. Oni na dal trzymają jakość. Nawet mają certyfikaty o tym, co światowe, tak i niemieckie.

Student studentowi wszystko
2022-08-24 07:26

#164 jamajka

Ja nie pojmuję, serio, od ciebie słyszę tak, natomiast z innej strony miałam wręcz przeciwnie i serio nie mam jak sprawdzić. xd. W sensie ,codo nowych produktów słyszałam opinię słabą brdzo i ciekawa jestem, jak to wygląda.

rzeczy niemożliwe od ręki, cuda w przeciągu trzech dni.
2022-08-27 16:49

#165 zvonimirek222

@jamajka, zawsze wadliwe egzemplarze się trafić mogą. Ja z żadnym handytechem problemów nie miałem.

Student studentowi wszystko
2022-08-27 18:10

#166 Bartek1

Dzień dobry mam problem i pytanie jednocześnie. Kupiłem z dofinansowania monitor braliant najnowszej serii i mam taki problem. W trybie terminala gdy wejde w opcje czytnika ekranu to monitor mi się jakby zamraża i wyświetla tę samą opcje mimo że go wypne z gniazda. Następnie musze czekać aż bateria się zupełnie rozładóje. Po kolejnym naładowaniu gdy pracóje w trybie terminala jest dobrze, ale gdy wejde w okienko opcji sytuacja się powtarza. Dodam że po tej sytuacji nic nie pomaga nawet wciskanie wyłącznika. Wiem że to dość dziwny problem, ale może ktoś ma tą linijke i zna rozwiązanie?

Pewien śmiałek spod miasta Gdynia,rzekł: „Ogiera podniosę – to chwila!”Lecz koń był uparty,kopnął go w czarty,a chłop się nauczył, że siła to kpina.
2022-08-28 15:21

#167 Bartek1

Acha używam najnowszego nvda z windows11

Pewien śmiałek spod miasta Gdynia,rzekł: „Ogiera podniosę – to chwila!”Lecz koń był uparty,kopnął go w czarty,a chłop się nauczył, że siła to kpina.
2022-08-28 15:22

#168 markus1234

Po parunastu dniach trzymania mojej linijki Braille Edge stał się jakiś cód. Bateria naładowała się na full, czyli do 100%. Ciekawi mnie, czy tak już będzie na stałę.

2023-09-25 21:59

#169 DJGraco

Chcesz powiedzieć, że kilkanaście dni trzymałeś ją pod zasilaczem?

2023-09-25 22:31

#170 markus1234

Tak. I doładowała się do 100%.

2023-09-26 11:13

#171 DJGraco

Padniętemu akumulatorowi nie pomorzesz w ten sposób. Może i się doładowała do 100 procent, ale pewnie potem zacznie znowu spadać.

2023-09-26 11:56

#172 Adasadula

tak propo akumulatorów, ja wlasnie jak kupiłem ibaia od patesa, to akumulator był padnięty i wlasnie ciągłe trzymanie przez dość długi czas postawiło go na nogi xd, wsesie teras trzyma normalnie.

Edited 2023-09-26 16:25

#173 DJGraco

Oooo to zwracam chonor. Zobaczymy jak Markusowi będzie trzymać.

2023-09-26 18:11

#174 DJGraco

Heja,
kilka miesięcy temu widziałem Focus 40 Classic, tylko nie wiem, która to była generacja. Zdaje się że druga.
Ogólnie w swoim żyćku widziałem dwa classice.
1 miał metalową obudowę, rolki do przewijania (nie przyciski jak w nowych), i klawiaturę brajlowską taką plastikową nad przyciskami routingów. Port? MiniUSB.
Natomiast druga linijka była metalowa, cięższa, góra na pewno.
Nad przyciskami routingu, które były podwujne znajdowało się takie gumowe coś, natomiast na tylnej ściance znajdowały się takie jakby prowadnice, nie wiem jak to określić. Jakby siętą linijkę w coś wpinało jeszcze.
Natomiast klawa była sprzodu, przed wyświetlaczem jeszcze, pod klapką, i miała normalne mechaniczne przełączniki a nie membranowe jak w nowszych generacjach. Byćmoże była to wersja Classic pierwszej albo drugiej generacji. Port do kabla to uwaga uwaga, USB typu B. Takie jak w drukarkach. Po włączeniu wyświetlało się coś takiego, Focus 40, firmware 3.70.
Nie wiem co to było to co widziałem jako pierwsze urządzenie, które opisywałem. Też był to F40 Classic na stówę, bo miał Mini USB, nie bluetooth tylko samo usb i miałem toto przez kilka miesięcy jak oczekiwałem na mojego z serwisu.
A tamtego drukarkowego z usb-b widziałem na Tynieckiej. Pan nie potrafił mi odpowiedzieć na pytanie czy to classic.

2025-10-09 09:05