problemy ze stroną messenger.com
Back to Problemy z oprogramowaniem#1 lwica
Hej hej.
Jak już wszyscy wiedzą, teraz żeby pisać wiadomości, trzeba korzystać z messenger.com, a ja mam z tą stroną mały problem.
Polega on na tym, że w pewnym momencie przestały mi się pokazywać wiadomości i osoby, zamiast tego mam jakieś cyferki, wzamian za imię i nazwisko, i bez etykiety zamiast treści wiadomości, jak już kliknę w tę cyferki, to pokazuje mi się normalnie, ale nie ukrywam, żę fajnie jest wiedzieć kto do mnie pisze, i czy mam jakieś nie przeczytane wiadomości, a klikanie w każdą osobę z osobna, żeby zobaczyć czy czegoś nowego nie napisała, jest nieco męczące.
Jeśli nie da się nic z tym zrobić, to po prostu będe korzystała tylko na telefonie, ale może ktoś wie z czego to wynika i jak można to zmienić.
Pozdrawiam. :-)
#2 balteam
Nie wiem jak, ale jak masz windows 10 to raczej nie powinnaś narzekać na messengera ze sklepu windows.
#3 lwica
Mam siódemkę.
#4 DJGraco
Messenger ogólnie idzie ku złemu.
#5 daszekmdn
Dla mnie, powstanie Messengera i FB to był krok ku złemu :D. No, ale fakt nie da się nawet komunikować przez tą stronę, same id są widoczne.
#6 papierek
niestety, są dwa rozwiązania, które znam na obecną chwilę. Pobrać messenger ze sklepu windows, jednak to rozwiązanie jest obarczone podstawową wadą. Trzeba mieć windows 10. Drugie, to zainstalować mirandę, jednak znam kilka osób, którym miranda zablokowała konto na facebooku.
#7 DJGraco
Podobno jest jakaś appka messenger desktop app i chyba nie trzeba mieć win 10 ale nie wiem jak to się zachowuje.
#8 Zuzler
Ej, ale ja mam taki sam problem. Co ciekawe, korzystam z tej strony na dwóch komputerach i na jednym jest tak, jak opisuje Lwica, a na drugim wszystko gra. I wiecie, bez urazy, ale ja np. wolałabym wiedzieć, jak poradzić sobie ze stroną, iż instalować Mirandę, choć ostatnio podobno chodzi dobrze.
#9 balteam
mi messenger.com źle działa i chyba nic na to nie poradzę. Myślałem o vpn i zalogowanie się przez kraj z poza ue na m.facebook.com, ale to tak fajnie nie działa.
#10 lwica
Mi w pewnym momencie zaczął działać, tak samo szybko, jak przestał.
#11 DJGraco
Hej,
ja mam problem taki, że jak w chacie na messengerze ktoś mi wyśle plik audio to pokazuje mi się on jako do otarzania nie do pobierania.
A kolega, który pracuje na tej samej przeglądarce nie ma tego problemu i normalnie jako link się mu to pojawia.
#12 Julitka
Niestety ja rozwiązuję problem pośrednio, korzystając z Chrome - jest to jedyna chyba rzecz, albo jedna z niewielu, do której używam tej przeglądarki.
Cudów nie ma, nie ma co się oszukiwać, ale jest lepiej, niż na FF.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#13 DJGraco
Hm hm to spróbuję.
#14 Julitka
Trzeba używać wyszukiwarki NVDA i wiedzieć, w co się klika, ale przynajmniej nie wali niezaetykietowanymi przyciskami. :p
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#15 DJGraco
A czy w chromie jak wyślemy plik mp3 w załączniku pojawia się link, w któy można kliknąć a nie przycisk odtwórz?
#16 Julitka
Nie wiem, nie sprawdzałam. Ale chyba jak się kliknie na załącznik, czymkolwiek on będzie, to się pobierze.
A w Firefoxie sposobem na ominięcie tego mini odtwarzacza jest opcja "Zapisz plik docelowy jako...". Tak na przyszłość. ;)
#17 Julitka
Informuję, że w FF poprawiono znacznie korzystanie z Messengera. :) Elten chyba liczy się bardziej, niż nam się wydaje. :)
#18 cinkciarzpl
U mnie na w7 też występuje ten problem. Dla tego korzystam po prostu z wiadomości na normalnej stronie fb. Niby coś tam uboższa ta strona w porównaniu do messenger.com, ale pisać się da i nie pluje cyferkami. :)
#19 Julitka
Problem polega na tym, że ten moduł już nie działa. Stąd ten wątek, popatrz sobie na pierwszy post.
-- (cinkciarzpl):
U mnie na w7 też występuje ten problem. Dla tego korzystam po prostu z wiadomości na normalnej stronie fb. Niby coś tam uboższa ta strona w porównaniu do messenger.com, ale pisać się da i nie pluje cyferkami. :)
--
#20 daszekmdn
Ale wspomniał o normalnej stronie a tam wiadomości się jakoś wyświetlić nadal da, normalnej wsensie facebook.com. Chyba, że już też nie.