Elten 2 - betatesty
Back to Archiwum Eltena#1281 lukasz1993258
hehe wpadki się zdarzają.
#1282 zywek
Co to pobierania w opus. TO jest wina youtube-dl, a nie eltena. Z najnowszą wersją youtube-dl właśnie
są takie problemy, latego ja na Linuxie używam starszej wersji.
#1283 pajper
Mało jest tak klimatycznych rzeczy, jak wydawanie nowej bety Eltena o tej zdecydowanie nieludzkiej porze.
:)
Elten 2.2 Beta 3 właśnie się ukazała.
Zawiera dalsze aktualizacje w systemie obsługi klawiatury i masę poprawek. :)
Dobranoc,
DP
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#1284 pajper
Dobra, to w sprawie bety 3.
Dajcie proszę znać, jak się ma klawiatura - gubi literki, bardzo gubi czy też nie gubi. :)
Pozdrawiam,
DP
#1285 Julitka
Pierwsz! No więc tak, klawiatura literek wcale nie gubi, ale jest inny problem: Zanim ona wyświetli "na
ekranie" to, co ja szybko sobie napiszę, to mija jakaś minuta (no w zależności od długości tekstu). Chodzi
o to, że po prostu reaguje z opoźnieniem. I to nie jest tak, że syntezator się przycina, tylko znaki
pojawiają się bardzo wolno. Ja sobie piszę, program jest jakieś 3 zdania za mną, tak że syntezator nie wyrabia
się prawie z czytaniem znakow i muszę czekać dość długo po napisaniu np. tego posta. Przez to nietetyteż
gubi literki. I ponieważ on musi "skończyć robotę", to nie można skontrolować, co się napisało chwilę
wcześniej. Opoźnienie jest duże. Niestety muszę powiedzieć, że jakieś 2 bety wcześniej nie było żadnego
problemu z klawiaturą, a teraz jest gorzej.
#1286 Julitka
I fakt, jak się doda komentarz pod własnym wpisem na blogu, to wyświetla się powiadomienie, co jest mylące.Jakieś
30 sekund czekania na to, żeby wyświetliło się to, co napisałam. :)
#1287 denis333
A u nie jak nie zjadało, tak zaczęło minimalnie zjadać litrki. I znów Elten chodzi jk by wolniej. W poprzedniej
becie migało najlepiej. Ps. Specjalnie ni poprawiam będów, żeby zobrazować, jk to teraz wygląda przy
przecięnym tempie pisania na klawiaturze.
#1288 lukasz1993258
Dalej jak się nagrywa wpis na forum głosowym. to kiedy sprawdzimy go i chcemy wysłać, wuwczaz trzeba
dać 2 razy enter.
#1289 lukasz1993258
I dalej bardzo ciężko się przewija na youtube. trzeba pare razy dać strzałke. wtedy jakoś tam ledwo to
przewija, ale jest naprawde ciężko.
#1290 Kasia
U mnie tak samo jak u deisa
#1291 piotrpawel
Niestety bardzo pogorszyła się możliwość szybszego pisania. Poprzednio było lepiej.
#1292 daszekmdn
Wyszła nowa beta, co nowego w niej?
#1293 pajper
No to kolejne próbne podejście do poprawienia błędu.
Dajcie znać czy jest lepiej w becie 4.
Pozdrawiam,
Dawid Pieper
#1294 daszekmdn
aaa, czyli to nowego.
#1295 daszekmdn
Klawiatura chodzi dobrze tak jak w becie2.
#1296 lukasz1993258
Niewiem, czy ta nowa beta tylko miała na celu naprawić tam kłopot z pisaniem, ale informóje, że nadal
występóje problem z przewijaniem.
#1297 denis333
Ooo. no i teraz to działa jak trzeba.
#1298 Kasia
Tak, u mnie też już działa poprawnie
#1299 Celtic1002
Witajcie.
Piszę, póki znowu zapomnę. Już kiedyś miałam o tym napisać, ale zawsze mi umykało.
Moja propozycja, a raczej sugestia do zrealizowania. Przypuszczalnie, piszemy coś dłuższego i chcemy
skasować więcej znaków niż jeden. Nie dałoby rady zrobić tak, że się przytrzymuje backspace, a tekst
się kasuje i dopiero jak się puści, to przestaje się kasować? Bo przyznam, że nie raz by mi się to przydało,
a pojedyncze wciskanie backspace'a po kilka/kilkanaście razy jest trochę.. Eee... żmudne, żeby nie powiedzieć
uciążliwe.
Pozdrówki.
P.S. Teraz klawiatura śmiga aż miło, w poprzedniej becie strasznie mi gubiła literki.
Anna Frankowska
#1300 misiek
Angeliko, ale jest tutaj temat usówanie przez przytrzymanie.