Problem dotyczył lub dotyczy zmian w agencie, a konkretnie wspominanej tu funkcji określania zdarzeń na podstawie ich czasu. Przeliczanie tego czasu dla wpisów na forum (przy setkach tysięcy wpisów) zapewniało serwerowi zadyszkę. Dopisałem dwa indeksy do bazy danych i... zobaczymy czy coś się zmieni.
Uwaga! Beta 45 może... Właściwie wszystko może. Jak zmieni wam komputer w drożdżówkę,to nawet się nie zdziwię.
Postanowiłem eksperymentalnie przenieść całą obsługę połączeń z serwerem do agenta, przy okazji zmieniając protokół z HTTP 1.1 na HTTP 2.0. A co z tego wyniknie? Zobaczymy.
Nic się nie dzieje, a ja akurat drożdżówkę bym zjadła... Elten przy ładowaniu czegokolwiek nie wyświetla przynajmniej "Brak odpowiedzi", tylko sobie ćwierka, chociaż jeden błędzik już Ci wysłałam. Niestety moje testy są mocno zaburzone, bo połączenie z Wifi mocno mi świruje... --Cytat (pajper): Uwaga! Beta 45 może... Właściwie wszystko może. Jak zmieni wam komputer w drożdżówkę,to nawet się nie zdziwię.
Postanowiłem eksperymentalnie przenieść całą obsługę połączeń z serwerem do agenta, przy okazji zmieniając protokół z HTTP 1.1 na HTTP 2.0. A co z tego wyniknie? Zobaczymy.
O, czyli już wiem, dlaczego moja beta ćwierka. Mam po prostu problemy z internetem i Elten musi wszystko przemielić, a w czasie mielenia sobie ćwierka, bo to dźwięk oczekiwania jest.
Pomijając, że serwer działa dziś... naprawdę tragicznie. To tak, wrzuciłem ten dźwięk oczekiwania podczas łączenia się z serwerem, jeśli trwa dłużej, niż pół sekundy. Milsze to zawsze niż "brak odpowiedzi". :D Także escape anuluje łączenie się z serwerem, I hope at least.
Acha, czyli nie wszystko to moja wina... Bo wygląda na to, że nie dość, że zawłaszczyłam sobie wszystkie komentarze na blogach, to jeszcze je wyczyściłam! :) Sprawdźcie, czy Wy też tak macie.
Potwierdzam, ale takimi drobnostkami to bym się jednak nie przejmowała wobec... różnych innych rzeczy! :) --Cytat (Monia01): Mój zegar powiedział niedawno, że jest 1:00, a wtedy chyna bawet pełnej godziny nie było :D